Big laugh!

Jag Mojsan och P gick till Hamnkanalen för en glass efter lunchen idag, Vi såg knappast fram emot den två timmar långa utvärderingstiden som väntade oss utan kände snarare för att sitta kvar ute i solen. Duktiga som vi är rörde vi oss i alla fall bort mot skolan igen när klockan närmade sig ett. Våran klass skulle få äran att vara i Brahesalen eftersom vi  är den fetaste klassen i hela skolan, med 54 elever. Dock tror jag bara det var hälften som kom så vi hade nog fått plats i ett helt vanligt klassrum. Vi skulle dela upp oss i grupper om ca 5 pers så vi vinkade till oss M och D. Det visade sig vara ett lyckat beslut för med dem blev till och med de allra tråkigaste frågorna roliga att svara på. Vi drygade oss extremt med invecklade svar vilket ledde till många skratt. M skrev svaren i skrivstil, de blev därmed också omöjliga att tyda.


Hur har utvecklingssamtalet fungerat?
Informationen har utdelats på ett tillfredsställande manér för alla inblandade parter och inga kommentarer och synpunkter av negativ klang kan yttras i ämnet i fråga.

Vilka typer av arbtesformer har du mött under året? För och nackdelar med de olika arbetsformerna?
Muntligt, skriftligt, grupp, enskilt.
Fördelar med muntligt: oralt.
Nackdelar med skriftligt: inoralt.

Vi höll på att dö av skratt. De andra grupperna verkade in ha fullt så roligt. Men det blir ju vad man gör det till;)
M tyckte ju dessutom att det var väldigt roligt att upprepa vad P en gång sagt: "Tjejer tuggar tuggummi hela tiden för att de tycker om att ha saker i munnen".


Jordens undergång

Inatt drömde jag om jordens undergång. Vaknade till med ett ryck precis efter att jag tagit Mojsan i armen och panikslaget utropat: "Vi kommer dööö!". Det var massa blixtar som sköt upp ur marken och det spelades extremt hög musik som lät som om den kom från jordens inre. Jag vet inte om det var för att vi snackade atombomber på historian igår. Sådana kan ju också cause the total destruction of the world liksom.  

Kanske är det därför jag inte är på så bra humör idag, jag menar jordens undergång är ju inte så trevlig att vara med om. Ja, eller kanske det är mina tre kommande helvetesveckor som kan liknas med jordens undergång? Nä, nu ska jag sluta analysera. Det räcker att jag gör det på skoltid. Fy, fasen, jag kan ju börja med att analysera min svenska som jag ska redovisa nästa vecka. No inspiration. 


Dagens låtar

Coldplay kommer (kanske?) till Sverige i höst. Det vore inte helt fel att gå på den konserten. Jag köpte A rush of blood to the head i julas och det är många bra låtar på det albumet. De här två bland annat:



In My Place



The Scientist

Omotiverad

Det är helt sjukt. Sommarlovet börjar snart och jag har sjukt mycket att göra innan, men ändå har jag inte vett att känna mig stressad. Inom 3 veckor ska jag hinna med:


-Biologi-redovisning
-Svenska-redovisning
-Engelska-redovisning
-Ekonomi-prov
-Biologi-prov
-Biologi-labbrapport

Ja, och så borde jag väl göra 14 historiafrågor tills imorgon också men det lär nog inte bli så mycket med det. Vid åtta väntar Gossip Girl och sedan blir det dusch och sängen.


Dagens låt

I morgon ska jag ha med mig en låt till TOK-lektionen för alla skulle ha med sig ett exempel på "good art". Jag valde den här:



Too much love will kill you - Queen

Den är så sjukt bra. Man får gåshud. Freddies röst är så mäktig och låten är helt underbar. Bara lyssna på texten. Jissus. Gitarren med på det. Man blir nästan religiös. Haha, skojar bara.

I don't get it

Okej, kanske är det inte jag som är misslyckad. Bara delvis. Jag förstår mig inte på folk av det andra könet helt enkelt, och jag undrar om jag någonsin kommer att göra det heller. Efter lite inside information av P kan man ju undra varför personen i fråga ens började från början. Om det inte hade varit för att han tog mitt nummer hade jag över huvud taget inte tagit det seriöst. Och hade han inte fortsatt höra av sig hade jag inte heller trott någonting. Om han nu "trivs bäst själv", varför spelade det då någon roll om det var med mig eller någon annan han dansade med på krogen? Jag förstår inte. Sedan förstår jag inte det farliga med att träffas och lära känna varandra heller. Det är ju inte så att man letar livspartner direkt. Vart ligger problemet? I don't get it.

Misslyckad as usual

Jag kan inte förstå vad jag gör för fel. Alltid går det åt skogen. Alltid. Saken är den att om jag nu bara hade "behållt lugnet" så hade det inte verkat som att jag brydde mig särskilt mycket heller. Vilket jag faktiskt inte gör. Kände att jag var tvungen att ta reda på vad han egentligen ville, eftersom det har varit rätt spridda skurar, om man säger så. Därför frågade jag om vi inte skulle ta en fika i veckan. Han hade givetvis fullt upp med prov och en pappa som skulle komma hem. Han tjatade dock på mig att gå ut på lördag och sa att det inte brukar vara några problem att komma in även om man inte är 20. Jag som ska skjutsa päronen på 50-årsfest i stan till helgen har bestämt med Mojsan och P bland annat, men han tyckte att jag skulle dra med mig dem. Varför? Varför bryr han sig om ifall jag kommer eller inte om han ändå "trivs bäst själv just nu"? Han skrev att han var rädd att jag skulle ta det för seriöst. Fy fan vilken diss. Dum som jag var skrev jag inte 'puss' när jag avslutade samtalet utan 'kram' istället, vilken ju tyder på att jag tog det seriöst i alla fall. Inte nog med det råkade jag skriva det med stora bokstäver eftersom jag precis avreagerat mig lite hos Mojsan. Hur misslyckad får man vara. Han skrev: Sov så gott;) Puss puss. Varför hakade jag inte bara på och spelade med? Då hade vi bara kunnat flirta vidare; jag hade vetat att han inte ville mer men vi hade fortfarande kunnat vara "kompisar". Jag hatar verkligen mig själv just nu för att jag är en sån miss vad gäller allt sånt här. Alltid blir man offret. Och varför skriver jag det här där vem som helst kan läsa? Fråga mig inte. För att jag är dum i huvudet kanske.


A jag ringer dig ikväll;) Behöver proffshjälp för fan.

Dagens låt

Det var värst vad intressant min blogg blev helt plötsligt. Jag har inte haft så här många besökare på år och dar, ja om ens någonsin. Lite avslöjande av detaljer verkar locka. Tja, att läsa om andras misär är ju alltid "roligt". Då kan man ju känna sig lite lyckad, kanske. Haha. En dagens låt kanske skulle passa bra.



I'm yours - Jason Mraz

Go låt det här. Aaaah, gitaaarrrrrrrr.

It's a long way to the top...

Ja, det är en jäkligt lång väg innan man når ändå fram, tydligen. Han finns där, men ändå inte. Det är nära, men ändå långt borta. Inte för på, men heller inte avvisande. Flirtig men ändå avståndstagande.

Krogen, fre:
Han kommer ensam ner till dansgolvet. Vi dansar. Han säger: Kommer strax.
Han kommer inte. Jag får ett sms: Förlåt hundra gånger men min kompis kommer inte in jag måste hem:( vi dansar nästa helg:)pusss Jag blir småkinkig, svarar: Hm, surt. Jag jobbar nästa fre. Jaja. Puss. Ångrar sedan att jag lät så sur, skriver: Det var inte meningen att låta sur. Sjukt tråkigt att du var tvungen o gå direkt bara. Sov gott;) Puss. Nästa dag, han svarar: Ja jag kände mig dum, men var tvungen. Hur mår du idag?;)

?

Bloggen är nedläggningshotad

Jag borde seriöst lägga ner bloggen nu. Jag skriver aldrig och när jag väl skriver är det bara om massa tråkig skit. Detta var ju inte alls meningen från början. Jag skulle vilja ändra designen igen, men jag orkar inte ta tag i det. Det skulle säkerligen ge mig lite ny inspiration, just nu är bloggen bara för fisrosa och girly. Jag har inget emot om den är girly, bara den är det på rätt sätt. Sedan så skulle det ju hjälpa om våran dator fick sig en rensning (ja, jag vet att jag har tjatat om det i ett halvår) så att man överhuvud taget kan tänka sig tanken att ha uppe två internet-sidor samtidigt som man har igång msn. I nuläget är det omöjligt. Vi får väl se vad som händer i framtiden, men det finns en risk att jag förvinner härifrån. Men sen har man ju alltid lite separationsångest, så vi får väl se hur det blir med den saken.

Oväntat besök

Idag på biologin fick vi oväntat besök. Av ett kycklingben. Ja, och nu menar jag inte något en stekt kyckling suttit på utan ett purfärskt kycklingben, med tår och allt, direkt från självaste kycklingen. Det var några i den andra biologigruppen som tyckte det var väldigt roligt att kasta delar av deras nydissikerade kyckling rakt in i vårat klassrum. Mer eller mindre förskräckta skickade vi runt det (det låg i en plastpåse) i klassummet så att alla fick inspektera det. Det var dock ingen som ville behålla det särsklit länge så de fick tillbaka det ganska snabbt igen. Jag undrar vad vi får ge igen med..., vi ska ju också dissikera i framtiden;)


Driving license:)

Jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa. Det bästa som kunde hända denna veckan har just hänt. Jag har tagit körkort. Det gjorde min dag, min vecka, mitt år. Thank God. Och tack du trevliga kontrollant eller vad man nu kallar det. Lite avslappnat snack lugnade ner mina nerver.

Mat-smart (oh vilken piffig rubrik)

Förra veckan var mamma och pappa på en föreläsning om mat och dess innehåll. Chips, godis, sylt, färdigmat, light-produkter och vissa kryddor (aromat tex) innehåller sjukt mycket konstiga tillsatser. Jag fick höra att det var en liten kille som hade massa problem i skolan pga att han var otroligt störig. Han fick ha en personlig assistent och bodde ett tag även hos en fosterfamilj för att hans familj inte kunde ta hand om honom. Anledningen? Han hade ätit för mycket aromat (ni vet den gula kryddan man brukade ha på knäckebröden i högstadiet), och konsumerade ca 1 burk i veckan. När de kom på detta och uteslöt det helt ur hans kost blev han som normal igen och hade inga som helst problem över huvud taget med koncentration eller annat. Det är ett ämne kallat natriumglutamat som kan ge såna effekter. Helt sjukt.

Mamma och pappa är nu helt inne på att använda så mycket råvaror som möjligt i matlagningen och undvika dessa "fällor". Jag var med mamma o handlade idag och hon hade hittat något recept på egen musli. Vi sprang runt ett bra tag i affären innan vi hittat alla nötter, rågflingor och allt var det var. Men det är kul tycker jag, att testa nya grejer. Jag längtar redan till frukosten i morgon, haha. Det finns massa goda nyttiga saker som jag har upptäckt det senaste halvåret; quinoa, bulgur osv. Pappa gillar att exprimentera med maten så man kan få smaka alla möjliga kombinationer.

Nä, nu är det nog dags att röra sig. Ses!

Denna förjävliga valborg

Ja, det kunde inte ha blivit värre faktiskt. Det var rent ut sagt F-Ö-RJ-Ä-V-L-I-G-T. Mojsan har beskrivit det precis så som jag skulle gjort i sin blogg. Jag kom väl lite lindrigare undan dock, med tanke på att jag inte hade pollenallergi eller ont i magen. Läs och...känn medlidande.

Fräknarna gör entré

Jag satt ute och solade lite i helgen och när jag kom in och ställde mig framför badrumsspegeln såg jag att de små välkända bruna prickarna anlänt: fräknarna. Där satt de på näsan, som om de vore nöjda att jag äntligen givit dem chansen att titta ut. Finally, liksom. Det var på tiden hörru. Jag vet inte riktigt vad jag tycker om dem, om de är lite söta eller mest i vägen. Det beror på storlek och placering skulle jag vilja säga. Men de sitter där de sitter nu i alla fall och det är nog inte så mycket att göra någonting åt. Så det är bara för mig att förena mig med dessa små...prickar och leva vidare. Haha.


Dagens låt

Jag börjar med att slänga in en låt för dagen. Eller ja, för den senaste veckan kanske. Det var längsedan sist.
 



N.E.R.D - She wants to move

Kom att tänka på denna låten när jag såg att N.E.R.D skulle komma till Sverige i sommar på Way Out West. Den är jäkligt bra av någon anledning.

RSS 2.0