Paniiiik på riktigt

Vi har nu fått tre lektioner till att arbeta med våran biologi-labbrapport som vi ska designa själva. Jag har inte kommit någonstans och nu har vi bara en lektion till på oss annars får vi göra allt hemma. Jag har lite smått panik om jag nu ska underdriva lite. Jag hade en idé, men sedan insåg jag att den kanske inte var så bra. Sedan bestämde jag mig för att samarbeta lite med Mojsan, vilket läraren rekommenderade. Problemet är att jag inte får göra exakt likadant som hon och måste ha två andra variabler. Saken är nu den att jag inte kan komma på några variabler som ens är av någon betydelse för testet. Ojojoj, nu snurrar det i huvudet. Inte nog med det har jag en del annat att göra innan onsdag:
- Plugga till ett megastort historiaprov på tre kapitel
- Bestämma mig för ett ämne till min Written Task i engelskan
- Läsa 10 sidor i TOK-boken (Theory of Knowledge)

Ja, och sedan borde ja väl förbereda inför kommande veckor. Det som gör mig stressad vad gäller biologin är ju också att vi ska börja med ett nytt projekt nästa vecka som innebär grupparbete med redovisning. Illa. Jag måste komma ifatt mig nu. Och engelskan ska vara klar nästa torsdag så det är bara att sätta fart. Men det fixar väl sig, hoppas jag, ehm...


Paris och stadsdrömmar

Nu är resan bokad. Sommarens stora händelse. Jag och Mojsan drar till Paris i 6 dagar. Det ska bli så sjukt roligt! Få lite extra energi innan man börjar jobba och bara göra roliga saker. Tokio Hotel- konserten i Parc des Princes blir finalen på resan och innan dess ska vi försöka göra allt en turist borde göra vid ett Paris-besök. Jag kanske borde repetera lite franska innan vi åker. Har inte snackat det på ett år så Mojsan du kan inte lita på mina franska-skills.

Sen så längtar man ju tills Mojsan och de andra fyller 18 också. Då blir det krogen! Ja i sommar ska vi leva livet. Förbannat också att vissa inte fyller år förrän i augusti och december. Men vi får hitta på massa annat kul med. Om man vågar hoppas på att ha körkort när sommaren kommer så öppnas ju sjukt många dörrar. Haha, ja men det stämmer ju. Bor man i en sån här liten skitby så är det väääldigt tacksamt att ha körkort. Jag önskar verkligen att jag bodde i stan just nu. Allt vore så mycket lättare och roligare. Tänk att bara kunna gå och ta en fika med några kompisar när man vill (man går inte till det lilla kondiset vi har här direkt), och gå på bio när man vill utan att behöva ta hänsyn till tåg och bussar, gå på krogen och massa annat som inte man behöver planera i förväg. Det blir ju så stor grej så fort man ska göra någonting när man bor så långt bort. Okej, det kunde varit värre. Det kunde det.

Men vårat liv, det börjar när ni har fyllt 18. Mojsan öka!


Upp och ner, ner och upp

Nu är jag trött igen. Skrev nyss ett inlägg men det försvann. Jag sa i alla fall det att skoltröttheten just nu har övertaget men att jag idag har lyckats åstadkomma lite i alla fall. Tillräckligt för att få mig att känna mig någorlunda lättad.

Jag längtar tills i morgon. Efter ekonomin ska jag gå till VIP och köpa en stor fet godispåse och sätta mig vid hamnkanalen. För att göra lite nytta ska jag ta med mig Fröken Julie som ska vara utläst på måndag. Förlåt mig för att jag berättade detta för nu kommer det säkerligen att regna i morgon. Bara för att förstöra mina planer. Nä fy, nu låter det som att jag är världens pessimist. Det är jag inte, jag är positiv egentligen. Faktiskt.

Tecken på attraktion;)

På engelska-lektionen idag fick vi ut två texter som vi ska jämföra. Båda handlar om kärlek, och en av dem var lite smårolig. Den tog upp massa hyss man har för sig när man är attraherad av någon. Man sitter och småskrattar lite för sig själv när man läser för man känner ju igen sig.

Tecken på att man är attraherad av någon:
- looking a little longer than usual into the other's eyes
- making any small touching movements, such as letting a hand rest against the other's body
- smiling more than usual, with the mouth open, looking in turn at different parts of the other's body
- checking their reactions more than usual, with the eyes rather wide open and the eyebrows high up on the forehead
- using more tongue-play than at other times, the lips being moistured more often

Känner du igen dig?

Sorry

Jag vet att jag har varit dålig på att uppdatera på sista tiden, men jag har varken haft tid eller lust. Helgen har varit fullspäckad med dansuppvisningar och hyllningar till HV71 i Rådhusparken. Nyss satt jag med Mojsan i telefonen för vi skulle boka flyg till Paris, men givetvis har vi fortfarande inte kommit någonstans. Nu funderar vi på att boka flyg och hotell samtidigt, som ett paket. Vi ska ta tag i det i morgon, det är en sak som är säkert. She has gone wild in my ear ett tag nu, Mojsan. Hon sjöng Måns Zelmerlöws "Brother oh brother" (eller heter den bara "Brother"?) så vackert för mig. Det gjorde min kväll.

Nu måste jag hoppa in i duschen, guys. Ha det bra! Jag återkommer när jag har tid...

Dagens låt


Lollipop - Mika

Den här låten beskriver precis the mood I'm in right now. Jag är glad, sprallig och full av energi. Haha. Kanske är det vårkänslor...Solen skiner och himlen är blå, vad det är skönt att leva då. Jaa, just nu är livet underbart! :)

Träning segrar över tröttheten

Att försöka plugga när man är så trött att man skulle kunna somna över skrivbordet är inte att rekommendera. Antar att det är fler än jag som har provat på det här och misslyckats. Jag lyckades i alla fall pressa mig igenom kapitlet i historiaboken som jag var tvungen att läsa och det gjorde jag genom att knarka russin under tiden. De ska ge energi säger dom ju. Massa fruktsocker och grejer i det. När det inte längre hjälpte och jag kände att jag pluggat färdigt tog jag mig ett träningspass, och det hjälpte faktiskt. Det har hållt mig pigg i en timme nu.

Kanske är det inte heller att rekommendera att parta mitt i veckan även om det är studiedag. Eller vi kom i och för sig hem ganska "tidigt", men jag och Mojsan var ju givetvis tvungna att ta en liten prommis och prata av oss för att kunna lugna oss så mycket att vi skulle kunna somna. Där försvann en timmes sömn ute i nattens kyla. Men det var det värt.

Nej till fjäskfior

Det värsta jag vet är folk som fjäskar sig fram. Folk som har den där söta, fina och glatt leende fasaden framme så fort de vill ha något. Och folk som tror att de kan få allt. Vad är det som säger att den fjäskigaste, och mer utåtriktade tjejen ska få den killen hon vill ha? Vad är det som säger att inte den mer lugna och tillbakadragna ska få samma chans? Det är tydligen någon naturlag verkar det som. För så tycks det vara, jämt.

Varför ser aldrig folk igenom den där fasaden? Varför kan de där fjäskiga bara fortsätta att fjäska och få som de vill? Är det ingen som märker att det inte är äkta? Varför tycks man alltid vara ensam om att inse att personen inte är något att hänga i julgranen? Varför är det så här?

De där personerna tar så mycket plats att de mer tillbakadragna bara får ta sitt pick och pack och dra. För de försiktiga vill inte vara med och fightas. De vill inte ge sig in i en lek som redan verkar vara avgjord. En lek som de fjäskiga redan anser att de vunnit.

"Klassfest"

"Klassfesten" igår var lyckad måste jag säga. Nästan alla var där, och nästan alla var faktiskt uppe på dansgolvet och shakade loss lite. Ingen brydde sig det minsta om hur de såg ut vilket var väldigt härligt för det blev sån go stämning. Även lite snack blev det, och mycket skratt. Alldeles för mycket högljutt skratt. Jag har nästan insett att jag kanske inte kan ändra på det. Nästan. 


     

Ljudligt skratt

Satt och fikade i skolcaféet med två klasskompisar idag då en av dem sa att jag har ett ljudligt skratt. Hjälp! Först makabert och nu ljudligt. Det här bådar inte gott. Jag måste göra något åt detta. Inte kan jag hålla på att skrämma bort folk med mitt skratt. Är det kanske därför jag aldrig lyckas? Är det därför en viss herre inte har hört av sig på ett tag nu? Nä, så kan inte vara fallet för jag kan lova er att skrattens högljudhet inte bifogas i sms. Det kan jag faktiskt. Men jag tror det måste bli ändring på det här, för jag vågar ju inte låta min framtid hänga på mitt skratt. Till slut kanske inte folk vågar vistas i min närhet och det vore ju för hemskt. Frågan är bara hur det här ska gå till.


Nöje är roligare än nytta

Ikväll blir det party party med klassen. Jag hoppas det blir roligt, men vi som ska gå har i alla fall bestämt oss för att ha kul så det blir det nog. Studiedagar inbjuder ju till annat än plugg om man säger så. Nu kan man ju vara ute och ränna på natten utan att förstöra en hel skoldag. Inte har jag planerat att plugga hela morgondagen, men lite måste jag nog tyvärr ta tag i bara för att jag har latat mig igenom den senaste veckan. Jag måste ta tag i mitt liv igen känner jag. Det har blivit lite för mycket nöje, och för lite nytta. Eller kan det nånsin blir för mycket nöje?

Nybakat


Nybakta bullar är min stora last. Doften i köket när bullbaket är igång är inte att förakta. Och när de ligger där på gallret alldeles nygräddade och varma är det inte mycket som kan hindra mig från att hugga in. Mamma bakade ett gäng i söndags och ni vill inte veta hur många jag lyckades trycka i mig. Way too many. Men så goda de var. Mmmm.

Dagens låt


Keith Urban - I wanna love somebody like you

En kille sjöng den här låten på en IDOL-audition som jag såg på TV igår och den är ju faktiskt inte helt fel. Ganska mysig faktiskt. Tänk en kille med gitarr, sitta och spela den med sina ögon intensivt tittande på dig. Oh, underbara dröm. (Ja, om killen är snygg förstås).

Gåshud



Jag satt och såg på reprisen av Talang. Den här lilla flickan gav mig gåshud så fort hon öppnade munnen. Om man ändå hade den rösten.

Ny design

Nu har jag och Mojsan suttit och pillat med Photoshop flera timmar för att få någon fason på mig blogg. Hon har varit så snäll och stått ut med detta plågosamma arbete. Vet inte riktigt vad jag tycker just nu, men den är ju i alla fall gladare än den förra. Lite för girlish och supersockersött men det får duga så länge. Synd att jag inte har photoshop hemma. Eller tur kanske jag borde säga, för annars skulle jag nog fastna där alldeles för ofta. Lämna gärna en kommentar om vad du tycker, och kanske även tips på hur den skulle kunna se ut? (Färgkombinationer osv). Jag har ingen fantasi vad gäller sånt här.

Dagens låt


Stevie Wonder - Isn't she lovely

Den här låten är så fin. Jag älskar den. Det är så att man vill lipa. Ja, så fin är den. Den får mig att vilja hoppa upp i någons famn och låta tårarna strömma. Snyft.

Morgon-aggressioner

Jag är trött på mig själv för att jag inte bara kunde hålla tyst istället. Att jag inte bara kunde tygla mig själv och ignorera min ilska. Då hade inte mamma och pappa behövt bli arga och hela dagen hade inte blivit förstörd. Då hade jag fått övningsköra lite extra och allt hade inte bara blivit surt. Då hade det varit lugnt.

Men nu är det inte så. För jag blev irriterad. Och jag visade det. Mamma och pappa tyckte inte att jag hade rätt till det. De tyckte att jag var orättvis. Kanske var jag det, men jag har väl också rätt att bli sur någongång? Och inte behöver de väl förstora upp saker så mycket? Jag är så trött på det just nu. Vill flytta hemifrån. Nu. Det vore skönt.

Skulle jag säga det så skulle mamma bli arg för det. Hon skulle säga att jag är bortskämd och att jag inte vet hur mycket de gör för mig. Jo, mamma, jag vet. Jag vet att jag har det bra. Men just nu vill jag bara ha frihet. Friheten att göra precis vad jag vill och hur jag vill. Ta hem vem jag vill och när jag vill. Och så vill jag ha ensamhet. Det vore skönt. Det vore det.


Skolan är mitt jobb!

Har varit och jobbat och det var helt okej faktiskt. Det gick lättare än vad jag hade föreställt mig såhär en fredagskväll.  Blev dock lite irriterad på en arbetskamrat som verkar tro att man inte har något annat att göra när man inte jobbar där. Jag var tveksam till att jobba en hel helg eftersom man då verkligen inte hinner med något mer. Då säger hon: " Men det är väl ingenting som hindrar att man jobbar?". Nä okej. Jag har kanske bara skolan att tänka på också. Förra veckan jobbade jag på torsdagkvällen och då var det en som sa att: "Ikväll jobbar du ju inte så många timmar". Nä visst, jag har ju värsta softa schemat, jag har ju bara varit i skolan från 08.00-16.00 och nu ska jag jobbar mellan 18.00-21.30. Nej, nej. Jag har ju inte haft någonting att göra på hela veckan, utan jag har ju bara vilat¨och tagit det lugnt. Jag skulle vilja upplysa er om att skolan är mitt jobb. Jag har två jobb just nu och jag sitter inte och slappar bort all min lediga tid direkt. Inte nog med det, man har ju lite firitdsaktiviteter också. Ja, och sen är det ju så att bara för att skolan slutar en viss tid betyder det ju inte att man är fri resten av dagen. Nej, då är det läxor och övning inför prov som gäller. Sen så kan det ju vara så att man någon gång känner för att ta sig någon lite enstaka sketen minut till att bara vila. Är det slöseri då?

Inte riktigt min grej

I onsdags var jag och ett gäng på en dansföreställning på Jönköpings teater. Det var modern dans av Christina Caprioli. Jag hade inte så höga förväntningar eftersom jag aldrig varit så glad i just modern dans och det var väl inte heller någon höjdare. Visst var de duktiga men jag tycker att det blir långrandigt. Dessutom var det ingen musik utan bara elektroniska ljud i bakgrunden, vilket inte var så härligt för öronen. Trevligast var helt klart fikastunderna före och efter när vi satt och snackade om allt möjligt och hade kul. Före blev det en macka på Mackmakeriet och efteråt blev det glass på McDonalds så det gick ingen nöd på oss. 

Sommarplaner;)

Min sommar är inte längre helt förlorad till arbete och sådana tråkigheter. Nu har jag och Mojsan bestämt oss för en Paris-resa. Jag har aldrig varit i Paris och det ska bli så underbart roligt! Vi ska åka i Juni innan arbetet börjar för sedan har vi fullt upp båda två. En liten nedvarvning från skolan och förhoppningsvis ska det ge lite ökad arbetsglädje även nu i vår. Vi ska boka biljetter till en stor Open Air-konsert och det blir lite av själva finalen på resan. Vi tar igen Tokio Hotel-konserten i Stockholm som vi missade och slår nu två flugor i en smäll. Semester+ konsert. Kan det bli bättre? Sedan ska vi väl göra det mesta man ska göra som turist i Paris, eller vad säger du Mojsan? Kanske hänger även A på, vi får se. Hon har ju så mycket annat på G.

Jag har så mycket i tankarna nu att jag har svårt att fokusera på Ekonomi-provet som vi ska ha på fredag. Det enda jag kan just nu är vad Aggregate Demand är för något. Vi kom på en liten ordlek förra ekonomi-lektionen för att kunna komma ihåg det.

Aggregate demand= Consumption+Investment+Governmental Expenditures+(Export-Import)
AG=C+I+G+(X-M) kan man uttala som CIGGEKSEM. Däri ligger vårat betyg. Haha.

Dagens låt

Jag känner lite att jag inte kan lova att det kommer en Dagens låt varje dag utan att det får bli lite då och då istället. När jag har något bra att komma med. Idag har jag det.



The Killers - Mr Brightside

Jag valde den här låten för att Mojsan hade några låtar med The Killers på sin Ipod och vi lyssnade lite smått på dem på väg hem från skolan. Kom då att tänka på den här låten som P och hennes kompis var förtjusta i. Under Singstar-kvällen hos P fastnade även jag för den.

Fullt upp

Nu var det visst längesedan jag bloggade. Anledningen till det är att jag har haft fullt upp sedan torsdag kväll och fram tills nu. I torsdags jobbade jag till halv tio på kvällen. I fredags bestämde jag, A och J oss för att ge oss ut på krogen. Igår var lillasyrran med mig och såg på den stora buggtävlingen Jönköpingstrofén. Och igår  kväll var vi på ett stort 18-årsparty, jag och hela 'the gang'. Helgen har med andra ord varit fullspäckad och rolig. Dagen har ägnats åt lite plugg som borde göras och även lite övningskörning och en promenad. Men det var den roligaste helgen på länge måste jag säga.  

Dagens låt



The Ark - Tell me this night is over

Det var den här låten som fick mig att vid cirka tolv års ålder börja lyssna på The Ark. Nu är de mitt absoluta favoritband och jag vill bara säga (även om det låter löjligt): Ola Salo, I don't believe in God, I believe in you.

Reklampaus-plugg

Min nya studie-metod innebär att jag pluggar i reklampauserna mellan de program jag vill se. igår läste jag biologi när det var reklampaus från So you think you can dance och idag hade jag tänkt få lite gjort i samband med Grey's Anatomy. Inte så bra kanske, och inte heller så effektivt men jag kommer ju i alla fall någonstans.

Dagens låt

Jag tänkte bara bjuda på en låt. Funderar på att göra det dagligen. Som en liten tradition. Med en motivering till.



U2 -  A Man And A Woman

Denna låten valde jag som dagens låt för att jag lyssnade på dem på tåget idag i ipoden och gillar den här låten. Diggar även Bonos lite hesa röst. Över huvud taget tycker jag att deras album How to Dismantle an Atomic Bomb är väldigt bra.

Måsten

Jag vet vad som ligger och väntar på mig på mitt skrivbord. Jag vet precis vad jag borde göra. Men ändå sitter jag här. Jag borde läsa lite biologi. Jag borde läsa mycket historia. Jag ska. Snart.

Paus.

Okej, nu är det bäst jag går. Jag måste ta tag i mina måsten. Nu.

Gran Canaria 28/2-6/3

Nu hade jag tänkt berätta lite om min och mormors resa till Gran Canaria. Vi åkte i februari när vädret var grått och jag tyckte både att det skulle bli skönt att slippa skolan i en vecka och lite stressande att missa så mycket. Jag var lite orolig att jag inte skulle kunna släppa allt när vi var iväg. Det hade jag dock inte behövt vara för jag hade inte en enda liten tanke på skolan eller skolarbete under hela tiden vi var iväg, vilket var helt underbart. Jag läste inte en enda bok som hade med skolan att göra utan underhöll mig istället med Djävulen bär Prada som jag inte fått tillfälle att läsa förrän då. Att slippa leta efter stilistiska drag eller underliggande budskap var oh-so-nice och jag bara njöt av att läsa något som inte krävde min fulla koncentration.

Några dagboksinlägg från resan:

28/2
Ohlala. A hot spanish steward. Jääjää. Just nu är vi långt upp i luften mormor och jag. Det är så fina färger på himlen så. Men det är frost på rutan för det är ju rejält kallt här uppe, men om några timmar är vi nere i värmen igen. Landar i Las Palmas och sedan bär det av till San Agustin. Det var dock nära att vi fick sitta på flyget i en och en halv timma och vänta först för att det var något tekniskt problem i Köpenhamn som gjorde att de inte kunde ta så mycket flygtrafik som vanligt.  Tack och lov lyckades de förhandla sig till en ny starttid så vi kom iväg.

3/3
En riktigt solbränd vägarbetare visslade på mig idag. Haha. Sedan vinkade han. Lät även som att han ropade något men det kunde jag inte uppfatta.

4/3
Vi var på Restaurang Tre Hjärtan och åt lunch idag: smörstekt sjötunga. Mycket gott. En söt servitör var det också.
På kvällen var vi tillbaka på San Agustins köpcenter efter sol och bad och tänkte att vi skulle beställa varsinn omelett för mormor sa att de är jättegoda här. En ettrig asiat lurade in oss på hans lågprisrestaurang. Fruktansvärt jobbig var han och praktiskt taget slet tag i mormors arm för att vi skulle kolla på menyn. V hade tackat nej till att gå in där tidigare i veckan men nu så erbjöd de ju omeletter så vi gick in. Det var en besvikelse. Vi hamnade dessutom bredvid ett rökande par. Illa.
     När vi skulle gå kom ett gäng tanter och gubbar och ville sitta vid vårat bord. En av gubbarna började ragga på mormor och sa att hon kunde ju lämna av mig hemma och sedan följa med dem för, "vi kan ju ha riktigt roligt du och jag". Mormor avfärdade honom skrattande och sa sedan till mig att "sina egna fruar brydde de sig inte om". Först trodde de att mormor var min mamma. 

En kväll tänkte jag hitta ett par sandaler på köpcentret. Jag hann inte mer än snudda vid ett par förrän försäljaren kom springande och skulle hjälpa mig att sätta på mig skon. Jag tillät honom motvilligt att göra det och han visade mig till en spegel.  Jag såg på dem lite tvekande men han tog fram en påse och ville lägga i dem direkt. Jag sa till honom att jag inte bestämt mig.
"Only 35 euro"
"No" sa jag och såg tvekande ut.
"It's a cheap price, it's a cheap price"
"No it's too expensive"
Då kom en annan springande:
"What do you want to pay?"
"Hm, 15" sa jag.
"Okey, okey, 15!"
Den första försäljaren såg lite småsur ut och då sa den andra:
"15, for the lady. 15 for the lady!"
Han erbjöd mig till och med att betala med svenska pengar. Kanske var jag dum som köpte dem ändå, men 140 spänn tyckte jag var ett kap.

Jag och mormor hade en riktigt skön och avslappnande vecka med sol, bad och mat. Vi bodde jättebra, både nära strand och shopping. Hotellet var dock vad jag kallar ett oldies-hotell. Det var bara äldre där och det var ju både tråkigt och skönt.

                                                                

RSS 2.0